sunnuntai 16. elokuuta 2015

Eskariavaimenperä

Blogin perusteella en ole tehnyt kesän aikana käsitöitä laisinkaan, mutta totuus on, että alkukesän väsymys pakotti pitämään blogitaukoa, ja sitten kun raportoitavat projektit kertyivät, muutuin aikaansaamattomaksi.

Elokuu edustaa minulle vahvemmin uutta ja alkua kuin vuodenvaihde. Elokuussa alkaa koulu ja harrastukset. Loman jälkeen voi tarttua arkeen tiukasti ja päättäväisesti, tai ainakin sopii yrittää. :D

Itse vaihdoin työpaikkaa ja hankin kärkitossut, uutta siis piisaa sekä töissä että harrastuksissa. Pieni iso kummityttöni aloitti tällä viikolla eskarin, ja halusin antaa hänelle kannustukseksi jotain pientä. Päädyin avaimenperään, jonka voi vaikka kiinnittää eskarireppuun.

Leikkasin huovasta (tai siis oikeastaan tämä on kyllä polyesteria tai vastaavaa, mutta näyttää huovalta) a-kirjaimen sekä pyöreän läpyskän, jonka on tarkoitus esittää nappia. Hahmottelin muodot ensin paperille.


Leikkasin valitsemastani kankaasta pienet palat, sekä kiinnisilitettävästä tukikankaasta avaimenperän kokoisiksi muotoillut palat. Silitin tukikankaan kiinni kankaaseen.


Haastavin osuus oli "huopa"palasten ompeleminen käsin kiinni kankaaseen. Näin sain tähän projektiin sen ällöämäni _käsityön jäljen_... Käsin ommeltujen tikkien tulisi ehdottomasti näyttää erehdyttävästi samalta kuin tehdasmassatuotannon tuottamat konetikkaukset :D


No, a näyttää a:lta ja nappikin ehkä jonkun silmään napilta...

Leikkasin kankaat muotoonsa sekä taittelin ja ompelin kankaasta lyhyen nauhan avainrengasta varten.


Ompelin avaimenperän kasaan niin, että nauha jäi ompeleen väliin.


Täyttöaukosta vanut sisään, ja kököillä pistoilla (voihan käsityön jälki sentään!) aukko kiinni.


Avainrengas lenkkiin kiinni, ja valmista tuli!


Pieni kortti mukaan.


Paljon onnea eskaritielle kaikki pienet isot eskarilaiset! Hyvää kouluvuotta kaikille koululaisille, sekä erityisesti opeille :)

1 kommentti:

  1. Tulipas kiva! Tykkään kun on kuvia tekovaiheista matkanvarrelta :) minun blogissani on sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista