keskiviikko 20. elokuuta 2014

Lämmin muisto kesästä

Silloin kauan sitten, kun olin vielä 29, lupasin, että Neulatyynyn hiljaiselo päättyy. Sitten se alkoikin taas..! Äsh.

Kesä tuli, meni ja oli ihana. En ole koskaan nauttinut suuresti kovista helteistä, mutta viime vuodet ovat opettaneet pitämään lämmöstä. (Tämänkesäinen tosin oli jo vähän liikaa.) Mutta helteessä(kin) on mukavampi olla, kun on säähän sopivat vaatteet, ja nyt muistelenkin lämmöllä shortseja, jotka valmistuivat juuri parahiksi ennen Itä-Suomen roadtrippiämme, kun helteet olivat vielä edessä päin.

Kaava on Suuri Käsityö -lehdestä (5-6/2013, ohje nro 4) ja toteutin shortsit koossa 40. Totesin sitten, että kokoa pienemmätkin olisivat ehkä sopineet, mutta näistä tuli nyt tämmöiset rennot. Ehkä ensi kesäksi voi tehdä toiset eri kankaasta, sillä tämä malli on mielestäni tosi hauska. Vetoketjuton ratkaisu on mainio!

Tapani mukaan hutiloin saumanvaroissa, joten huomasin sitten leikanneeni lahkeet vähän turhan lyhyiksi. Ongelma ratkesi ompelemalla toista kangasta taitteeksi lahkeensuuhun sisäpuolelle.


Ruutukangas pilkottaa lahkeensuusta vähäsen.Leikkasin pienikuvioisesta kankaasta myös muut sisäpuolelle jäävät osat. (Kankaat ovat tietysti Japanin-tuliaisia. Ostaessani pupukangasta en ollut varma, pidänkö siitä edes kovinkaan paljon, mutta _kun halvalla sai_. ...Ja nyt se on mielestäni kerrassaan mainiota!)


Napinlävetkin sain muutaman testin jälkeen tehtyä. Ompelin napinläven ensimmäistä kertaa omalla ompelukoneellani (jossa toki on automaattinen napinläpitoiminto), ja ehkä myös ensimmäistä kertaa ikinä! Peruskoulusta voi siis päästä läpi ilman tätä hyödyllistä taitoa!Taskutkin on!


Muuta kesällä ei sitten tainnutkaan valmistua. Ufoja on useita siellä sun täällä, ja kaiken käsityötarmoni olen purkanut tekeillä olevaan villatakkiin, joka tuntuu uhkaavasti valmistuvan talveksi! Mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti