sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Japanin käsityötaivaat, osa 2 – Osaka

Hitaasti, mutta varmasti hiipi mieleeni, että Japanin terveiset ovat vielä pahasti kesken. Tänään kerron lyhyestä retkestämme, jonka teimme Kiotosta Osakaan. Muutaman tunnin reissulla ehdimme nähdä hienon Osakan akvaarion (jossa mm. paijasimme haita!) ja tehdä tahoillamme pienen piipahduksen kauppoihin. Minun kohdallani tämä itse asiassa tarkoitti vain yhtä kauppaa, nimittäin kangaskauppa Otsukayaa.

Felt Cafe Japanin sivuilta löysin mainiot kuvalliset ohjeet, joiden avulla löysin kaupan kohtuullisen vaivattomasti. Kohta, jossa neuvottiin kulkemaan "basically foward" sai minut arpomaan hetken, mutta löysin lopulta oikean kadun, ja "several blocks" (joka sai Kiotossa kulkeneen valmistautumaan vähintään kilometrin mittaiseen kävelyyn) osoittautuikin parin korttelin matkaksi. Osaka vaikutti kivan kokoiselta kaupungilta, ja vaikka Esaka, jossa Otsukaya sijaitsee, olikin suht kaukana akvaariosta, ei matkaan kuitenkaan mennyt kovinkaan kauaa.

Huomaan taas ottaneeni aivan liian vähän kuvia, joten kovinkaan paljon kuvitusta tähän postaukseen ei ole laittaa. Kerrottakoon nyt kuitenkin, että Otsukayassa on 5 kerrosta. Minä taisin ostaa jotakin jokaisesta kerroksesta, hih... Valikoima osui suurelta osin minun makuuni, ja paljon jäi tietysti ostamatta. Tässä vaiheessa reissua mielessä siinteli jo myös Tokion tarjonta... Vähän piti siis painaa jarrua pohjaan.


Otsukayassa oli Marimekko-osasto! (Salakuva, hups..! Saikohan tuolla sisällä kuvata..?)


Kangaskasan lisäksi hankin Osakan-reissulta mm. pari ergonomista virkkuukoukkua, blogissa jo esitellyt vinokaitaleenkääntäjät, mahtavan osin nahkaisen sormustimen ja tupsunvärkkäimet (hah, mitä noi nyt oikeasti ovat nimeltään?). (Sori kökkö kuva.)

Otsukayasta hankittuja lempikankaita ovat mm. nämä:


Maailman söpöimmät apila-kankaat sekä...


...mainiot Animal party -kankaat. Beigepohjainen on vahakangas, ja se tulee joskus palvelemaan kauppakassina. Turkoosipohjainen on ihan tavallista tukevaa puuvillakangasta. Katsotaan, mitä siitä keksin kauppakassin kaveriksi.

Myös kalenteriini käyttämäni lemppari-kukkakangas on hankittu tältä reissulta.

Ehkä tuntuu vaatimattomalta esitellä Osakasta vain yksi kauppa, mutta se oli niin mahtavan ihana valikoimaltaan, että sen tulee saada kaikki huomio Neulatyynyltä! Vaikka hengailisi Kiotossa, eikä olisi mitään muuta asiaa Osakaan, niin Otsukayassa kannattaa ehdottomasti käydä. Siis jos kankaat kiinnostaa. Ehkä muutenkin, koska sillä reissulla ne saattavat alkaa kiinnostaa paljonkin..!

Lopuksi vielä akvaarion asukkaiden terveisiä:


Mustekala vilkutti meille jokaisella lonkerollaan.


Akvaariossa oli paljon hienoja meduusoja! Ja tämä muistutti erityisen paljon lankakerää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti