tiistai 10. helmikuuta 2015

Housujen paikkaamista

Voihan voi, kaapissa on muutamatkin housut, mutta housunpolvet joutuvat koville päiväkodissa! Polvessa on siis reikä.

Mietin, onko oikeaoppista tapaa paikata housuja. Ainakin googlaamalla löytyi mainio vinkki, että housut kannattaa ratkoa sivusta auki. Ilman tätä olisin saattanut kokeilla ujuttaa lahkeen ompelukoneeseen ja sen sijaan ratkoa hermoni.


Toisessa polvessa oli reikä, toinen oli muuten vain kulunut. Päätin varmistella hommaa, ja ompelin housujen sisäpuolelle paksusta farkusta paikan. Reijän kohdalle tuli vähän lisäompeleita.


Ratkotun sivusauman kautta ompeleminen kävi suht helposti.Valitsin söpöyslinjan, eli MANSIKOITA! Hahmottelin kaavapaperille sopivan kokoisen paikan muodon. Taitoin sen vielä neljään osaan, jotta sain trimmattua siitä symmetrisen. Leikkasin paikan kokoiset palat kiinnisilitettävästä tukikankaasta ja silitin ne valittuun kankaaseen kiinni.


Hahmottelin kangaskynällä paikan ääriviivat kankaan oikealle puolelle, sillä en yleensä onnistu saamaan ompeleen nurjasta puolesta yhtä siistiä kuin oikeasta. Sitten surautin tiheällä siksakilla paikan ympäri.


Leikkasin paikan irti mahdollisimman läheltä ommelta. Neulasin kiinni housuun ja ompelin ympäri.


Sivusaumat vielä kiinni ja ta-daa! Päivän testikäytön jälkeen totean, että paikat voisi ommella ympäri kahteen kertaan. Sijoitin ompeleen mahdollisimman lähelle reunaa, mutta meni parissa kohtaa vähän liiankin likelle, joten molemmat paikat irvistävät vähäsen. Mutta iloiseksi tulin silti, ja olo on kuin olisi saanut upouudet housut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti